Αξιοθέατα στο Ρέθυμνο

Έχοντας ως αφετηρία τον Πλακιά ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφτεί και να θαυμάσει αξιόλογα αξιοθέατα στην γύρω περιοχή. Μέσα σε ένα μοναδικού φυσικού κάλους τοπίο, μπορείτε να περιπλανηθείτε μέσα σε εντυπωσιακά φαράγγια, να επισκεφτείτε σπουδαίες μονές του 15ου αιώνα και παραδοσιακά κρητικά χωριουδάκια.

Μονή Πρεβέλης

Σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από τον Πλακιά βρίσκεται η ιστορική Μονή Πρεβέλης, η οποία λέγεται ότι χτίστηκε στα τέλη του 10ου αιώνα με αρχές του 11ου αιώνα. Αποτελείτε από 2 ξεχωριστά συγκροτήματα, την Κάτω Μονή του Προδρόμου και την Πίσω Μονή του Θεολόγου, που τα χωρίζει μία απόσταση 1,7 χλμ περίπου.

Το κεντρικό συγκρότημα είναι η Πίσω Μονή η οποία και λειτουργεί ως ανδρικό μοναστήρι. Η κάτω μονή αν και βρίσκεται σε ένα φανταστικό πράσινο τοπίο είναι ερειπωμένη. Μέσα στο χώρο της Πίσω Μονής υπάρχει και μουσείο που μπορείτε να επισκεφτείτε με εικόνες ανεκτίμητης ιστορικής και θρησκευτικής αξίας.

Φαράγγι Κουρταλιώτη

Σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από τον Πλακιά βρίσκεται το Κουρταλιώτικο φαράγγι μέσα στο οποίο ρέει ο Κουρταλιώτης ποταμός. Το φαράγγι έχει μήκος 3 χιλιομέτρων περίπου, με σημείο έναρξης το χωριό Κοξάρε και διανύοντας μία υπέροχη διαδρομή σπάνιας ομορφιάς καταλήγει στο Φοινικόδασος Πρέβελη και την ομώνυμη παραλία του.

Πρόκειται για ένα θαυμάσιο φαράγγι που αξίζει να το επισκεφτείτε και να το περπατήσετε έως την θάλασσα. Η διαδρομή σίγουρα θα σας ανταμείψει.

Φοινικόδασος Πρέβελης

Το φοινικόδασος Πρέβελης αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο φοινικόδασος της Κρήτης, μετά το Φοινικόδασος Βάι. Βρίσκεται στην έξοδο του Κουρταλιώτη Φαραγγιού και του Μεγάλου ποταμού.

Μπορείτε να περπατήσετε ανάμεσα στα φοινικόδεντρα, κατά μήκους του ποταμού και του μαγευτικού τοπίου και να ανηφορίσετε στη συνέχεια στο Κουρταλιώτικο φαράγγι.

Στην άκρη του φοινικόδασους υπάρχει μία από τις ομορφότερες παραλίες της Κρήτης η παραλία της Πρέβελης.