Γνωρίστε τον Πλακιά

Στη μέση της Νότιας Κρήτης και σε απόσταση 34 χλμ από την πόλη του Ρεθύμνου, βρίσκεται ο παραθαλάσσιος τουριστικός οικισμός του Πλακιά.  Η ομώνυμη παραλία του Πλακιά είναι μία από τις μεγαλύτερες παραλίες στην Κρήτη με μήκος 1,3 χλμ. Η παραλία αρχίζει μπροστά από τον Πλακιά και εκτείνεται ανατολικά κατά μήκος του παραλιακού δρόμου.

Πρόκειται για μια οργανωμένη παραλία με γαλαζοπράσινα νερά, στην οποία θα βρείτε ξαπλώστρες και ομπρέλες προς ενοικίαση, ντους, γήπεδα beach volley καθώς και οργανωμένες εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ και μαθήματα κατάδυσης. Υπάρχει και αρκετός ελεύθερος χώρος για να τοποθετήσετε τον δικό σας εξοπλισμό για την παραλία.

Από το λιμάνι του Πλακιά, που βρίσκεται στο δυτικό άκρο της παραλίας, μπορείτε να πάρετε  τα καραβάκια για μία ημερήσια κρουαζιέρα στην μαγευτική παραλία της Πρέβελης με το φοινικόδασος.  Άλλες κοντινές παραλίες στον Πλακιά είναι η παραλία της Σούδας, του Κόρακα και ο Πολύριζος από τα δυτικά, και οι παραλίες Αμμούδι, Δαμνόνι και Σχοινάρια από ανατολικά.

Φωτογραφίες