Ανακαλύψτε τις παραλίες

Στον Πλακιά και στην γύρω περιοχή υπάρχουν πολλές όμορφες παραλίες με κρυστάλλινα νερά που διαδέχονται η μια την άλλη. Άλλες παραλίες είναι φημισμένες με πολύ κόσμο τους καλοκαιρινούς μήνες και πλήρως οργανωμένες  και άλλες είναι πιο ήσυχες με λιγότερο κόσμο για περισσότερη ηρεμία και χαλάρωση.

Παραλία Πλακιάς

Η ομώνυμη παραλία του Πλακιά είναι μία από τις μεγαλύτερες παραλίες στην Κρήτη με μήκος 1,3 χλμ. Η παραλία αρχίζει μπροστά από τον Πλακιά και εκτείνεται ανατολικά κατά μήκος του παραλιακού δρόμου.

Πρόκειται για μια οργανωμένη παραλία με γαλαζοπράσινα νερά, στην οποία θα βρείτε ξαπλώστρες και ομπρέλες προς ενοικίαση, ντους, γήπεδα beach volley καθώς και οργανωμένες εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ και μαθήματα κατάδυσης. Υπάρχει και αρκετός ελεύθερος χώρος για να τοποθετήσετε τον δικό σας εξοπλισμό για την παραλία.

Παραλία Πρέβελης

10 χλμ ανατολικά του Πλακιά βρίσκεται η μαγευτική παραλία της Πρέβελης που είναι επίσης γνωστή και ως Λίμνη Πρέβελης. Μπορείτε να πάτε  είτε οδικώς,  είτε με καραβάκι που θα πάρετε από το λιμάνι του Πλακιά.

Είναι μία από τις ομορφότερες και τις  πιο διάσημες παραλίες της Κρήτης, με χιλιάδες επισκέπτες κάθε καλοκαίρι. Η παραλία βρίσκεται στην έξοδο του Μεγάλου Ποταμού στις όχθες του οποίου σχηματίζεται ένα μικρό  εξωτικό δάσος με φοίνικες. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη όποτε μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας την ομπρέλα σας και το κολατσιό σας.

Παραλία Σούδας

3 χιλιόμετρα δυτικά του Πλακιά βρίσκεται η παραλία της Σούδας. Είναι μία οργανωμένη παραλία με άμμο και βράχια στην άκρη ιδανική και για ψαροντούφεκο. Στα αριστερά της παραλίας σχηματίζονται μικροί κολπίσκοι όπου μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο μόνοι σας.

Παραλία Κόρακα

10 χιλιόμετρα δυτικά του Πλακιά βρίσκεται η παραλία του Κόρακα. Είναι μία μεγάλη παραλία, αρκετά οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες και μερικές ταβέρνες. Η παραλία είναι με ψιλό βότσαλο και πεντακάθαρα νερά.

Παραλία Πολύριζος

15 χιλιόμετρα δυτικά του Πλακιά βρίσκεται η παραλία του Πολύριζου δίπλα από την παραλία του Κόρακα. Η παραλία είναι με ψιλή άμμο και ρηχά νερά, ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Είναι μία σχετικά οργανωμένη παραλία με ομπρέλες, ξαπλώστρες και ταβερνούλες.

Παραλία Δαμνόνι

Σε απόσταση 3 χιλιόμετρων από τον Πλακιά θα βρείτε την παραλία Δαμνόνι. Η παραλία είναι σχετικά μεγάλη με χοντρή λευκή άμμο και όμορφα καταγάλανα νερά. Είναι πολύ καλά οργανωμένη καθώς διαθέτει, ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντους, καφέ, ταβέρνες καθώς και σχολή κατάδυσης και θαλάσσια σπορ.

Παραλία Αμμούδι

Δίπλα στην παραλία Δαμνόνι και σε  3,5 χιλιόμετρα ανατολικά του Πλακιά βρίσκεται η παραλία Αμμούδι. Πρόκειται για μία ελαφρώς οργανωμένη παραλία , με χοντρή λευκή άμμο, ιδανική για ήρεμες διακοπές.

Παραλία Σχοινάρια ή  Σκιναριά

Η επόμενη παραλία μετά το Αμμούδι είναι η παραλία Σχοιναριά ή  Σκιναριά, σε απόσταση 7 χιλιόμετρα από τον Πλακιά. Είναι μια μικρή παραλία με άμμο και πετραδάκι και με φανταστικό πεντακάθαρο βυθό ιδανικό για τους λάτρεις της κατάδυσης. Η σχολή καταδύσεων που λειτουργεί σε αυτή την παραλία δέχεται χιλιάδες κόσμο για κατάδυση τους καλοκαιρινούς μήνες.